Medicinsko radio talasno zatezanje kože – RTL [video]

Medicinsko radio-talasno zatezanje kože ili radio-talasni lifting RTL (Radio Wave Lifting – RWL) predstavlja neinvazivnu, bezbednu i bezbolnu proceduru – estetski tretman kojim se stimuliše prirodno regenerisanje kolagenih vlakana u dubljim slojevima kože.

Bipolarni radio talasi izazivaju dubinsko zagrevanje tkiva delovanjem na jone i polarizovane molekule (pre svega na molekule vode). U zavisnosti od frekvencije, udaljenosti elektroda i njihovog oblika i veličine, radio talasi mogu zagrevati tkivo na različitim dubinama. Kod aparata RWSU sa ugrađenim RWL-om je izborom ovih parametara omogućeno maksimalno zargevanje tkiva na dubini do 3 – 6mm. Kada je tkivo dermisa zagrejano na 45°C, nastaje prirodno skraćivanje kolagenih vlakana i nihovo vraćanje u prirodni, vodoravni, položaj. Simultano se, zagrevanjem tkiva, omogućava ubrzavanje lokalnog metabolizma, povećava se dotok krvi i limfe i ubrzava rad svih ćelija u tretiranoj oblasti, a naročito fibroblasta koji omogućavaju pojačanu sintezu novog kolagena.

Ovo utiče na volumenizaciju dermalnog sloja, a dobija se efekat zatezanja kože i obnova njene čvrstine i elastičnosti i unapređuje se izgled površine kože.

Pozitivni efekti koje proizvodi RWL su:

  • Zatezanje kože
  • Pozitivno utiče na akne (naročito akne tipa Rosacea) i popravlja izgled naborane kože
  • Ublažavanje boli
  • Skraćivanje i povezivanje kolagenih vlakana, unapređivanje elastičnosti
  • Zatezanje opuštene kože i ublažavanje boli u mišićima
  • Relaksacija ukočenih zglobova

Dr D. Karabahčiev, specijalista za kožne i polne bolesti

Podeli ovaj članak